Högpresterande team bryter barriärer

Hur kan vi utveckla flexibilitet, öka effektiviteten och skapa inspirerande arbetsplatser? Läs hur Tetra Pak Packaging Solutions byggde nytt arbetssätt och starka utvecklingsteam.

Med ett nytt arbetssätt har det varit mycket värdefullt att i teamen förstå varandras samspel och egenheter, för att bäst se hur man kan bidra till projektens framgång.

Bengt Andersson, Program- och projektdirektör, TetraPak Packaging Solutions AB

Tetra Pak – Högpresterande team

Tetra Pak, ett av våra mest globaliserade företag med en omfattande produktutvecklingsorganisation. De ville utveckla nya arbetsformer och organisering av utvecklingsprocessen för att få än mer innovativa lösningar.

Företaget utvecklade en egen metod som bygger på SCRUM filosofin och implementerade den i ett stort antal utvecklingsprojekt och projektgrupper. Då roller, arbetssätt och metoder ändrades uppstod ett behov för teamen att förstå hur högpresterande team fungerar, detta för att kunna driva ett självledarskap och öka samverkansförmågan i ett komplext system.

Consultus fick uppdraget att utveckla en modell som kombinerade teamutveckling med SCRUM. Vi tränade grupperna i självledarskap och förmågan att ta reellt ansvar för sina planer. Syftet var att stödja det nya arbetssättet och nå de mål som satts upp för verksamheten. Idag leds hela utvecklingsverksamheten med en större måluppfyllelse via ett agilt arbetssätt .

High performing teams (HPT) ökar ledningsgruppers, agila teams och projektgruppers prestation.