« Tillbaka till Nyheter

Vi är så redo att möta det nya normala!

Aktuellt | 6 maj 2020

I förra veckan stod våra italienska kollegor värdar vid vårt möte i Milano med vår europeiska samverkansorganisation SPACE, men ändå inte.

I Covid-19 tider gjordes mötet om till virtuellt möte med ett kreativt workshopupplägg.

Att samarbeta med 40+ konsulter från 8 länder där varje land har sin digitala mognad, kräver förberedelse och uthållighet samt en stor portion samarbetsvilja för att nå bra resultat.

Vi ser att problemen är stora och många gånger lika i Covid-19 tiderna oavsett var du fysiskt befinner dig. Mötet bjöd trots detta på mycket inspiration, kreativitet och skarpa iakttagelser avseende verksamhets- och innovativ utveckling för de organisationer vi arbetar med. Vem hade kunnat tro nått annat när gruppen i mötet ackumulerat har 700 års konsulterfarenhet!

Våra kollegor i Italien rapporterar de djupaste och mest genomgripande problemen – de ger perspektiv på vår situation i Sverige.

Vi kommer att lansera några nya lärdomar till nytta för våra kunder

-Med organisation 4.0 och möjligheterna nu i nya läget har vi en fantastisk möjlighet att dra nytta av denna utmanade tid för vässa vad och hur vi lär oss. Olusten, osäkerheten och rädslan som finns signalerar kanske att vi ser slutet på något som varit och vår entusiasm och nyfikenhet signalerar början på något nytt. För att fånga detta skeende har vi utvecklat en modell för att etablera tillståndbeskrivning samt en förflyttning till denna framtid. Vi kallar den ALF (agile/liquid/fluid organisationen).

-Consultus gör just nu en undersökning i Hälso och sjukvården hos ett antal regioner om hur ledarskap och förändringsförmåga fungerar ”mitt i krisen”. Med ett mycket stort engagemang svarar våra respondenter vilka är chefer från 1a linjen till toppchefer. Vi kan säga redan nu att deras motivation är på topp! Till stor nytta för oss alla medborgare.